De vorbă cu profesorii noștri, azi: Monica Frunzaru

Monica Frunzaru e teacher, profesoară de engleză. Profesional, a împlinit recent majoratul, 18 ani la catedră. Din care mai bine de 12 în școala noastră. Spune că și-a ales drumul de dragul profesorilor ei, dar îl parcurge și acum de dragul elevilor. Coordonează copiii care iubesc limba lui Shakespeare în tot felul de concursuri și proiecte și se bucură să îi vadă evoluând și devenind adolescenți sub ochii ei.

Aici a existat interes mai mare față de învățătură din partea copiilor și mai multă implicare din partea părinților.

Vorbiți întotdeauna cu mare drag despre profesorii dvs, ei v-au influențat în alegerea acestei profesii?

Profesorii mei au contribuit, într-adevăr, la alegerea acestei cariere, prin admirația și respectul pe care mi le-au insuflat. Consider că am făcut parte dintr-o generație care și-a iubit și respectat profesorii, sentimente care au fost cultivate și de către părinți.

Cum este să lucrați cu copii din generații succesive? Se schimbă satisfacția profesorului pe măsură ce trec anii?

De 18 ani predau limba engleză și am avut multe satisfacții la locul de muncă. Acestea vin în primul rând din interacțiunea la catedră cu elevii, care, dincolo de diferențele dintre generații, sunt mereu curioși și cu sufletul curat. Este frumos să-i vezi cum evoluează, cum cresc și devin adolescenți, este înduioșător să le asculți ofurile și amuzant să le observi ghidușiile. Mai mult, am avut satisfacții mari când elevii mei au obținut premii la olimpiada de limba engleză și au participat la diverse proiecte pe care le-am coordonat.

Înțeleg că îi încurajați pe elevii dumneavoastră să participe la concursuri școlare?

Concursurile școlare sunt necesare deoarece le stimulează interesul față de un anumit domeniu, îi ajută să își testeze cunoștințele și-i pregătesc să facă față stresului unei competiții. De aceea, îi îndrum pe elevii care doresc să participe la olimpiada de limba engleză și la concursurile de specialitate gratuite.

Cum vă doriți să fiți ținută minte de copiii care vă sunt elevi?

Teacher Monica, de la care au învățat cu drag limba engleză.

De câți ani sunteți în școala noastră / de ce ați ales școala noastră?

În 2010 am venit în școala noastră, prin pretransfer. Până atunci, am predat la liceu, dar dezinteresul elevilor față de carte m-a determinat să aleg această școală. Consider că aici a existat interes mai mare față de învățătură din partea copiilor și mai multă implicare din partea părinților. Școala noastră era una dintre școlile de top, faimoasă pentru rezultatele obținute și dorită de mulți profesori.

Dacă ați avea la dispoziție un buget nelimitat, ce ați schimba în școala noastră?

Ar fi mai bine să se învețe într-un singur schimb. În consecință, aș căuta soluții pentru creșterea numărului de săli de clasă, eventual prin construirea unei alte clădiri sau a unui alt nivel la actuala clădire.

Cum v-ați defini, într-o singură frază, misiunea didactică?

Profesorul trebuie să-l pregătească pe elev nu doar pentru viitoarea profesie, ci și pentru calitatea lui de cetățean.

Cum vedeți implicarea părinților în relația școală-comunitate?

Numeroase studii arată importanța ridicată a relației dintre școală și comunitate, în particular a colaborării dintre profesori și părinți pentru succesul academic al copiilor. Relația dintre școală și părinți trebuie să fie bazată pe încredere și respect reciproc, având un scop comun: educarea copiilor.

În încheiere puteți face, vă rugăm, o recomandare părinților copiilor care învață în școala noastră?

Părinții trebuie să trimită copiii la școală cu un set de valori: să prețuiască cunoașterea, să respecte profesorii și colegii de clasă.

Dar copiilor?

Să învețe și să se joace. Să se bucure de acești ani frumoși, când descoperă lumea și își fac prietenii, care pot dura o viață.

 

Comment(01)

  1. ILEANA ANGHELINA (DOBROVICI)

    Am fost eleva scolii in perioada 1967-1975. Apoi m-am mutat din cartier, iar din 1984 locuisc in Hunedoara. Nu am mai tinut legatura cu fostii colegi, dar as vrea sa-i revad pe unii dintre ei. M-am bucurat sa-mi regasesc colega de banca pe Facebook, acum 3 ani.
    Pe invatatoarea noastra o chema Majaru, era foarte buna. Am revazut-o dupa ultima serie de elevi, cand se pensiona. Imi amintesc cu placere de profesoarele de limba romana (Puşpurică) si de matematica (Cosma). Au pus o baza solida educatiei mele ulterioare.
    Bazinul a fost construit in perioada in care eram inca eleva scolii, pana atunci fusese o curte interioara care ducea la cabinetul medical si unde se tineau orele de educatie fizica cand era cald afara.
    Exista vreun website unde as putea lua legatura cu fostii mei colegi? Doresc tuturor mult succes!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *