Zona Kiseleff
De o parte și de alta a Șoselei Kiseleff, între B-dul Ion Mihalache, B-dul Aviatorilor și Strada Ion Mincu se află Parcul Kiseleff.
Este una dintre grădinile istorice ale Bucureștiului, asemeni Parcului Cișmigiu. A fost amenajat după 1832, după planurile inginerului și peisagistului vienez Karl Friedrich Wilhelm Meyer și cu contribuția grădinarului Franz Harrer. Parcul a fost extins în mai multe etape, iar în prezent acoperă aproape 32.000 de metri pătrați și este integral protejat ca monument istoric.

Parcul are trei locuri de joacă, două în zona Străzii Delavrancea și unul, mai mare, în zona Aviatorilor – preferat de copiii de vârstă școlară. În imediata apropiere a parcului, se află Muzeul de Geologie și Muzeul Grigore Antipa.
În parc, puteți face un mic circuit cultural cu copiii, deoarece sunt amplasate mai multe statui și monumente: busturile poetului Ovidiu, scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea și tenorului Nicolae Leonard, realizate de Cornel Medrea, statuia poetului și astronomului iranian Omar Khayyam, Monumentul Infanteriei Române, turnat în bronz de sculptorul Ioan Bolborea și ansamblul format din patru lucrări ale sculptorului George Apostu.
Muzeele din Zona Kiseleff

Clădirea frumoasă, placată cu cărămidă roșie, cu detalii în stil neoromânesc, adăpostește unul dintre cele mai frumoase muzee de arte și tradiții populare din Europa. Muzeul organizează expoziții, târguri cu vânzare, ateliere pentru copii. Iar grădina generoasă e și ea un loc perfect de relaxare

Un loc care îi va încânta pe copiii interesați de știință, paleontologie, mineralogie. Aici se organizează periodic târguri cu vânzare de cristale, iar până în martie 2022, în curtea muzeului, copiii pot descoperi expoziția Dino Park București.
.

Pe lângă expoziția permanentă, care a fascinat generații de copii, expozițiile temporare sau evenimentele precum Noaptea Muzeelor, muzeul organizează permanent programe educative destinate copiilor, sub formă de ateliere gratuite pentru cei mici sau pentru adolescenți.

Parcul Cuza
Amplasare: pe B-dul Alexandru Ioan Cuza, la intersecția cu Str. Gen. Alexandru Cernat și Str. Iacob Negruzzi
Parcul Cuza este de fapt un spațiu verde de dimensiuni mici-medii, situat în imediata apropiere a Școlii Iosif Sava și a Grădiniței nr. 206. Cuprinde un loc de joacă reabilitat recent, cu echipamente de joacă pentru vârste diferite, o tiroliană și teren de antrenament de tenis.
Muzeul Național George Enescu
Adresă: Calea Victoriei nr. 141
Website: www.georgeenescu.ro
Cele două secții din București ale muzeului – Palatul Cantacuzino, cunoscut și sub denumirea de Casa cu lei, respectiv Casa Memorială George Enescu, aflată la aceeași adresă – sunt închise în vederea restaurării până la sfârșitul anului 2023. Rămâne deschisă publicului Casa Memorială George Enescu din Sinaia, pe care o puteți vizita într-un weekend pe Valea Prahovei.

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu
Adresă: B-dul Lascăr Catargiu nr. 21
Website: www.astro-urseanu.ro
În fiecare lună, Observatorul oferă informații despre aspectul cerului, așa că vă puteți planifica vizita pentru observații astronomice urmărind site-ul. Clădirea impresionantă adăpostește și expoziția de astronomie și colecția de instrumente astronomice artizanale. Iar în biblioteca on-line se pot consulta gratuit numeroase cărți de astrologie.
Muzeul CFR
Adresă: Calea Griviței nr. 193B
Muzeul de lângă Gara de Nord adăpostește cea mai mare dioramă demonstrativă de traseu feroviar din sud-estul Europei, dar și cel mai vechi vagonet de mină folosit în minele din Transilvania (sec. XVI), numeroase machete, hărți, ceasuri, fiind o experiență de familie pentru pasionații de tehnologie și istorie.
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi
Adresă: Str. Londra nr. 39
Website: www.muzeulhartilor.ro
Un muzeu încă tânăr, deschis în 2003 și adăpostit de o clădire superbă din anii 1920, în care puteți descoperi peste 1000 de hărți geografice, astronomice și urbanistice datând din secolele XVI-XX, precum și numeroase cărți vechi și artefacte valoroase.