Ești părintele unui copil care studiază în Școala Nicolae Titulescu și dorești să te implici în proiectele Asociației Părinților sau ai o idee pentru un proiect nou?

Ne bucurăm tare mult că sunt părinți care vor să contribuie alături de Asociație la implementarea proiectelor!

Consultă lista proiectelor Asociației Părinților! Dacă ideea ta se regăsește deja într-un proiect, poți să te alături echipei de lucru. Scrie-ne un email în care să menționezi numele proiectului și noi te vom contacta. Întotdeauna părinții voluntari sunt bineveniți!

Propune un PROIECT

Dacă ideea ta nu se regăsește în lista noastră, atunci te invităm să completezi formularul de mai jos cu cât mai multe detalii. Apoi te vom contacta și vom crea un grup de lucru dedicat proiectului tău. Te sfătuim să alegi să coordonezi echipa de lucru a proiectului tău. Însă, dacă timpul nu îți permite, vom căuta voluntari printre părinți. 

* Depunerea unei propuneri de proiect nu garantează implementarea sa, poate să depindă de aprobări și/sau buget. Proiectele ample depind și de numărul de părinți care se implică.

Implică-te în viitorul copiilor! 

Proiectele și inițiativele Asociației Părinților - 2022

Școala mea – O școală primitoare, colorată

proiect inițiat de Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, coordonat de prof. Aurelia Berușcă, susținut de Asociația Părinților

Spațiul în care se desfășoară actul educațional poate participa activ în procesul de formare a elevilor. Prin acest proiect am urmărit să rezolvăm o parte din nemulțumirile sau lipsurile pe care le resimt elevii și să creăm un cadru capabil să stimuleze creativitatea și care să aibă personalitate.

Elevii  tranzitează deseori spațiul  școlar  pentru  a  ajunge  în  săli  de  clasă, săli de sport, sală de festivități, laboratoare, biblioteca. Scara, holurile și curtea școlii sunt locuri  la fel de importante ca sălile de clasă. 

Soluția prezentată în acest proiect este derivată din mai multe întrebări și idei: Care este identitatea școlii? Cum am putea pune în valoare specificul ei? Cum se raportează elevii la acest loc? Care sunt nevoile lor?

Spațiile verzi – cel din fața întrării profesorilor și cel din zona plopilor

Spațiul din fața intrării profesorilor a fost curățat de gunoaie, săpat; s-a tăiat radical vegetația îmbătrânită și etiolată; a fost reparat și repus în funcțiune sistemul de udare; a fost instalată o folie antiburuiană și acoperit solul cu pietriș, au fost făcute mici plantări de completare, toate la începutul vacanței. Gardul viu se reface încet, cu răbdare, deoarece a fost neglijat mult timp, dar acum încep să se umple golurile; deci facem doar tăieri manuale și sperăm ca anul viitor să îi putem da în sfârșit o linie frumoasă și uniformă.

Spațiul din zona plopilor e în lucru și vă rugăm să mai aveți puțină răbdare: tocmai a fost delimitat cu borduri noi și curățat, urmează plantările și eventual gazonarea (dacă rezolvăm problema apei).

Poate că nu pare mare lucru, e o picătură într-un ocean dar încercăm să creăm măcar câteva zone de verde. Sperăm să umplem cu plante decorative și să le și etichetăm, ca să le învețe copiii denumirile. Apoi vom pune căsuțe și hrănitoare pentru păsări, în noiembrie, când ele încep să aibă nevoie de asta (mai ales că școala va derula un proiect împreună cu SOR).

Pentru tot ce s-a făcut până acum, fondurile pentru achiziția de materiale si pentru instalarea bordurilor au fost asigurate de Asociația de Părinți, lucrările de amenajare a spațiului verde fiind asigurate, pro bono, de echipa soțului meu și de noi doi.

Este o curte mare, e mult de muncă, ar fi de mare ajutor să ne mai strângem uneori, când e nevoie, mai mulți părinți și copii, la câte o acțiune de igienizat, pictat garduri, aranjat și plantat. Vom da de veste aici.

Gardul de panouri din curtea școlii

Gardul de panouri din curtea școlii a fost pictat în timpul vacanței de vară de Andreea Mureșan. Au participat la pictură și mulți copii curioși și veseli.

Gardul școlii

Gardul școlii are o nouă înfățișare. S-au făcut reparații, s-au vopsit elementele metalice și iată rezultatul! Știm că este o suprafață care face cu ochiul amatorilor de graffiti, dar până atunci, să ne bucurăm! Suma totala investită de Asociație în acest proiect este de 3677 RON.

Toalete

Foarte multi dintre părinți au solicitat să intervenim și să facem ceva în ceea ce privește toaletele elevilor. Zis și făcut: s-au înlaturat vechile blaturi de pal, s-au înlocuit cu altele noi îmbrăcate cu blat ceramic, s-au igienizat lavoarele existente, s-au schimbat bateriile cu unele noi cu temporizator, s-au schimbat sistemele de scurgere. Toate aceste schimbări au fost gândite pentru a înlesni curățarea și întreținerea toaletelor.
Blaturile au fost donate grație suportului oferit de doamna Andreea Mureșan. Ca să mișcam lucrurile mai repede, s-au facut și donații personale în valoare de aproximativ 500 de RON. Costurile totale suportate de Asociație pentru acest proiect sunt de 9.843 RON.

Târgul elevilor este un eveniment organizat de Asociația de Părinți cu susținerea conducerii Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu. Fiecare clasă va avea standul propriu unde elevii vor putea să vândă produse handmade create de ei, cărți sau jucării în stare bună și funcționale. Fondurile obținute din vânzări vor fi redirecționate către Asociație și vor fi folosite exclusiv pentru a face școala un spațiu mai modern, mai prietenos, mai plăcut.
Clasa care va obține cele mai multe fonduri din vânzări va fi caștiga un premiu surpriză!

Reamenajarea bibliotecii 

Prin acest proiect dorim să transformăm biblioteca școlii într-un spaţiu modern de formare, învăţare, educaţie şi informare adecvat noilor repere tehnologice.

Refacerea bazei materiale – sala de educaţie fizică

Echipamentul din sala de sport este într-o stare avansată de deteriorare. Acest proiect are ca scop înlocuirea accesoriilor și aparatelor din sala de sport: bănci, saltele, lada de sărituri, mingi, jaloane și alte tipuri de obiecte necesare în timpul orelor de educaţie fizică. Dotarea cu echipament nou și modern, va face ca orele de educație fizică din sala de sport să fie mai plăcute, dar și mai sigure.

Dezvoltarea educației prin eLearning cu Khan Academy

Platforma Khan Academy pune la dispoziție atât elevilor cât și părinților și cadrelor didactice, resurse educaționale de înaltă calitate ce pot fi utilizate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Contribuții pe Blog-ul Asociației

Dacă știi lucruri interesante despre educație, timp liber sau orice alt ceva care ar putea fi util pentru părinți, te invităm să contribui cu un articol pe Blog-ul Asociației.

Reamenajare spațiu exterior – curtea școlii, zona din spate și lateral

Ne-am propus împreună cu Școala să amenajăm spațiul din spatele și lateralul curții școlii. Asociația s-a ocupat de proiect, iar Școala a depus documentația la Primărie. Arhitectul care a realizat schița cu soluțiile tehnice este un părinte din școala noastă, iar cu această ocazie dorim să îi mulțumim pentru ajutor.

Cerere pentru schimbarea gardului de protecție din fața școlii

Gardul actual din fața școlii are un nivel ridicat de uzură și pune in pericol integritatea fizică a elevilor și parinților. Asociatia a depus la Administratia Strazilor sesizarea nr 5163 / 02.02.2022 prin care se solicită schimbarea gardului.